Translate this Blogger

Dwaalhaas 2014 Weblog ( Feed ) "elke dag wat nieuws"

Tuesday, February 5, 2013

Golden Buddha and the Egg

deze "abstract" geschilderde Boeddha is weer zo'n schilderij van mij dat je eigenlijk in het echt zou moeten zien omdat dit schilderij gemaakt is met een speciale soort "goud verf" .. kennelijk hebben scanners, camera's en schermen vaak problemen met sommige kleuren, waardoor afbeeldingen anders worden weergegeven dan voor het blote oog...
Strikt genomen is een Boeddha iemand die op eigen kracht compleet en volledig ontwaakt is, en zijn of haar kennis deelt met anderen zodat die ook kunnen ontwaken. Breder genomen is elke volledig ontwaakte persoon een Boeddha.
Met de naam Boeddha wordt vaak de stichter van het boeddhisme aangeduid: Gautama Boeddha. Het woord Boeddha in de taal Pali omvat de begrippen 'de ontwaakte', 'de verlichte' en 'degene met een allesomvattend inzicht'.De betiteling Boeddha verwijst naar een niveau van ontwaken, maar is beslist geen titel.




If you've enjoyed this message or Art Work on my Daily Art Blog, share this Blogger www.dwaalhaas.NL & www.dwaalhaas.COM and www.dwaalhaas.TK Thank you for sharing ..

No comments:

Post a Comment

Search in This Blog