Translate this Blogger

Dwaalhaas 2014 Weblog ( Feed ) "elke dag wat nieuws"

Monday, January 7, 2013

Bedroom in Arles v Gogh vs Dwaalhaas

Bedroom in Arles (French: La Chambre à Arles; Dutch: Slaapkamer te Arles) is mijn 3e schilderij van Vincent van Gogh in mijn lijst van parodieën op andere kunst en kunstenaars, giteren plaatste mijn manager mijn "starry Night" op facebook, een alweer een tijdje geleden het zelfportret van Vincent van Gogh 
De slaapkamer (FransLa Chambre à Arles; (Slaapkamer te Arles)) is de titel van elk van drie vrijwel identieke schilderijen van de Nederlandse post-impressionistische kunstschilderVincent van Gogh. Hij schilderde ze in oktober 1888 in Arles.
Op het doek staat zijn toenmalige slaapkamer in het gele huis afgebeeld. Boven het bed hangen door hem gemaakte schilderijen.
Er zijn drie verschillende versies die in diverse musea hangen, namelijk:
De eerste versie is beschadigd geraakt, maar omdat zijn broer Theo erg onder de indruk was van het schilderij moedigde hij Vincent aan om het nogmaals te schilderen, alvorens het gerestaureerd was. Vincent zelf was ook zeer tevreden over dit schilderij, waardoor hij toegaf en een tweede versie maakte. Een derde (kleinere) versie maakte hij later voor zijn zus Willemien








If you've enjoyed this message or Art Work on my Daily Art Blog, share this Blogger www.dwaalhaas.nl & www.dwaalhaas.com and spread the message. Thank you for sharing ..

No comments:

Post a Comment

Search in This Blog