Translate this Blogger

Dwaalhaas 2014 Weblog ( Feed ) "elke dag wat nieuws"

Friday, December 7, 2012

Louis Vuitton - made in Holland

wie kent ze niet ? de "grote" merken als : Herme`s, Versace, Christian Louboutin, PRADA, Christian Dior, Fendi, Burberry, Chanel, Louis Vuitton, GUCCI, Dolce and Gabbana, Cartier en ga zo maar door met het lijstje "allemaal exclusieve merken waarvan de prijs en kwaliteit verhoudingen niet altijd gelijk opgaan, ...
.maar eerder gekocht worden vanwege de naam, dan voor het product,   ik ben een fervent motor rijder en heel mijn leven was ik al "verliefd"op het merk Harley Davidson, en toen ik zo'n 15 jaar geleden mijn trouwe "Japanner" samen met veel spaargeld eindelijk kon inruilen tegen een Harley kwam ik er achter dat duur niet altijd "goed" hoeft te betekenen, zo is dat ( helaas ) ook in de Kunst, de meeste mensen kopen liever werk van een bekende kunstenaar, dan werk wat ze echt persoonlijk aanspreekt..
ik heb dit schilderijtje gemaakt voor het "Daily Dwaalhaas Project" op Facebook , waar ik experimenteer met mijn eigen stijl van schilderen, elke dag 1 ander schilderij, en een paar weken geleden dacht ik bij mijzelf "laat ik eens een Louis Vuitton schilderijtje maken" ( om te kijken wat Google er mee doet ) "hoeveel extra bezoekers, dat zulke merken mijn website opleveren.. lol...

Over Louis Vuitton volgens wiki pedia :


Louis Vuitton Malletier, meestal afgekort tot Louis Vuitton, is een Frans merk dat koffers, tassen, accessoires en kleding vervaardigt en opgericht is in 1854 toen een ambachtsman zich in Parijs ging specialiseren in het maken van koffers, handtassen en accessoires. In 1896 introduceerde Louis Vuitton het thans nog steeds legendarische monogram: de letters L en V zijn oorspronkelijk ineengestrengeld tegen een donkerbruine achtergrond.
De Louis Vuitton Speedy uit 1932 is een bekende tas van Vuitton. De tas geïntroduceerd in 1932 en is een klassieker geworden. Hij bestaat in 4 verschillende groottes, van 25 tot en met 40 centimeter, en wordt geproduceerd in verschillende stijlen, Canvas, Azur, Damier, Epi, Multicolore en Idylle. Tevens verschenen er limited uitgaven van de Speedy, waaronder de Stephen Sprouse Speedy. In juni 2011 verscheen de Speedy Bandouliere, waarbij een schouderband en een versterkte leerstrook aan de zijkant werden toegevoegd aan de tas.
In 1987 fuseerde de bagagefabrikant met de champagneproducent Moët & Chandon, die in 1971 al de cognacproducent Hennessy had overgenomen, en werd de holdinggroep Louis Vuitton Moët Hennessy gevormd.
In 1997 lanceerde het merk zijn eerste confectie-collectie voor vrouwen. Deze werd ontworpen door Marc Jacobs. In januari 2000 lanceerde het merk een mannenkledinglijn, eveneens onder leiding van Jacobs.
Marc Jacobs heeft enkele andere ontwerpers en artiesten gevraagd om iets nieuws en speciaals te ontwerpen voor Louis Vuitton. Zo heeft hij bijvoorbeeld samengewerkt met:
  • Julie Verhoeven, die een patchwork maakte op het monogram
  • Stephen Sprouse, die een graffiti-tekening maakte op het monogram en een speciale tijgerachtige print maakte voor Louis Vuitton
  • Takashi Murakami, die vier verschillende dingen deed met het monogram:
    • Monogramouflage (legerprint achtergrond met zwarte monogrammen)
    • Monogram cherise (kersjes op monogram)
    • Multi coloré (monogram in kleur gezet,in versies met zwarte achtergrond en met een witte)
    • Cherry blossom (kleine bloemetjes op het monogram)
  • Pharrell Williams & Camille Miceli, Een juwelen lijn onder de naam Blason. De lijn bevat ringen, oorbellen, armbanden en halskettingen.



If you've enjoyed this message or Art Work on my Daily Art Blog, share this Blogger www.dwaalhaas.nl & www.dwaalhaas.com and spread the message. Thank you for sharing ..

No comments:

Post a Comment

Search in This Blog